U trendu

Ne dolazi u obzir učešće OS BiH u proslavi

Član Predsedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda i lider SDA Bakir Izetbegović izjavio je danas da ne dolazi u obzir da pripadnici Oružanih snaga BiH učestvuju u obeležavanju Dana RS.

„Naravno da to ne dolazi u obzir jer to bi bilo suprostavljanje odlukama Ustavnog suda i ne bi bilo po zakonu BiH. Ne bi trebalo da ignorišu i prkose odlukama Ustavnog sada, i zato ne bih da spekulišem o sankcijama jer se to ne bi smelo desiti“, rekao je Izetbegović za sarajevsku N1TV.

Banjalučki mediji preneli su danas da je iz Ministarstva odbrane BiH potvrđeno da će vojni orkestar Oružanih snaga BIh učestvovati u obeležavanju 9. januara, Dana Republike Srpske.

Izetbegović je, inače, ranije danas pozvao predsednika Srbije Tomislava Nikolića za razmisli da li će prisustvovati obeležavanju Dana RS u Banjaluci.

Srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanović izjavio je prošle sedmice u Beogradu da je pozvao predsednika Nikolića da zvanično poseti Sarajevo, te da očekuje da će se to dogoditi u februaru ove godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.