najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ne može Nikšić pod barjak četničkog vojvode!

Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je u Nikšiću da taj grad na izborima 16. oktobra neće podržati ideološke potomke onih koji su streljali Ljuba Čupića.

“Oni ne mogu dobiti pravo da upravljaju ovim gradom, jer Nikšić nikad ne može podržati tu izdajničku ideologiju”, rekao je Đukanović na predizbornom skupu DPS-a u Nikšiću.

Narodni heroj Ljubo Čupić streljan je tokom Drugog svetskog rata na stratištu pod brdom Trebjesa u Nikšiću, a njegova fotografija neposredno pred streljanje, na kojoj se Čupić smeje, obišla je još za vreme rata Evropu i svet.

Đukanović je rekao i da je Nikšić uvek bio uz Crnu Goru i da je branio njenu slobodu.

“Nikšić je svagdašnji čuvar Crne Gore i njenih vrednosti”, naveo je on.

Prema Đukanovićevim rečima, sadašnjim generacijama Crnogoraca “pripalo je da dva puta brane Crnu Goru”.

Kako je naveo, to je prvi put učinjeno 21. maja 2006. godine, kada je održan referendum o obnovi suvereniteta zemlje, a drugi put to će biti parlamentarni izbori zakazani za nedelju.

Govoreći o predizbornoj kampanji dela opozicije, Đukanović je rekao da “koliko god oni sejali mržnju, plašili i potkupljlivali, njima je jasno da 16. oktobra glasamo za odbranu ili izdaju države”.

“Ne može slobodarski Nikšić pod barjak četničkog vojvode, ne može i neće da obruka 45 narodnih heroja i 1.241 žrtvu prinešenu na oltar antifašističke borbe”, kazao je lider DPS-a.

Prema njegovoj oceni, Crna Gora nikad nije imala veće izglede da se približi Evropi nego što je to sada slučaj na parlamentarnim izborima i dodao da “tu šansu neće propustiti”.

(Beta)

1 komentar
  1. Radoslav Radovic

    Niksic je uvijek branio Crnu Goru i istocnu Hercegovinu.To ce Niksic i dalje ciniti,ali ne na nacin na koji je Milo brani.Milo brani Milogoru, a prodaje Crnu goru.Crna gora brani sebe, pa ce Milo prodat tebe.Prodat ce te za cigare, da ne daju zato pare.A uz kafu i cigare, pjevace sepjesme stare.Crna gora, Srpska Sparta, skinula je Mila s vrata. Dolazi nepoznat covjek i pita Niksicanina:”Jelte gospe ti, gdje je ovdje opcina”.Djetic mu odgovara:” U uuu,bogami moras ici sve do Dubrovnika “.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike