U trendu

Nedeljko Čubrilović čestitao Vučiću Dan državnosti

BANJALUKA – Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću Sretenje – Dan državnosti Srbije, 15. februar, uz iskrene želje da Srbija i dalje bude lider regionalne stabilnosti i ekonomskog razvoja.

„Imajući u vidu istorijski značaj Sretenja i obeležavanja godišnjice donošenja Sretenjskog ustava, prvog demokratskog Ustava Srbije, želim da nastavite putem uspešnog razvoja i jačanja savremene, demokratske i u svetu uvažene države Srbije“, navodi se u čestitki predsednika Čubrilovića.

Kako se navodi u saopštenju iz njegovog kabineta, on je istakao da se Republika Srpska, njen narod i političko rukovodstvo, imajući u vidu čvrste istorijske, bratske i prijateljske veze, posebno raduju institucionalnoj stabilnosti, ekonomskom napretku i progresu Republike Srbije i njenih građana.

„Zahvalni smo Republici Srbiji i njenim državnicima na bratskoj pomoći Republici Srpskoj, posebno u oblastima ekonomskog i kulturnog života. Uveren sam da ćemo nastaviti da jačamo dobru saradnju u skladu sa Sporazumom o specijalnim i paralelnim vezama i Dejtonskim mirovnim sporazumom“, piše u čestitki Čubrilovića Aleksandru Vučiću.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike