U trendu

Nema nikakve potrebe za prelaznom vladom

PODGORICA – Svi, uključujući i Crnu Goru kao suseda, zainteresovani su da daju maksimalan doprinos da u bliskoj perspektivi dođe do održivog rešenja kosovskog pitanja, izjavio je predsednik Milo Đukanović i istakao da je reč o starom i jako komplikovanom problemu.

Đukanović je u intervjuu za Glas Amerike ocenio da je do sada to pitanje „nekako tretirano sporadično“.

„Niko od aktera u tom procesu, bilo da je reč o Srbiji, Kosovu, ili medijatorima iz Evropske unije, nije govorio na detaljan i konzistentan način. Mi smo upozoravali da ideje oko razmene teritorija, oko promene granice, koje bi mogle imati prizvuk menjanja granica po etničkim kriterujumima niesu dobre ideje jer verujemo da se ne može završiti ništa na nekom presedanu, nego da bi svaki presedan povlačio domino efekat, a da bi to moglo da ugrozi krhku stabilnost našeg regiona“, rekao je Đukanović.

Govoreći o aktuelnoj situaciji u Crnoj Gori, predsednik je rekao da je vlast učinila se što je neophodno da se pruži mogućnost opoziciji da se dođe do optimalnog modela koji će svima garantovati regularan izborni proces.

Smatra da je zahtev opozicije za konstituisanje tehničke vlade, zapravo zahtev za reviziju rezultata izbora iz 2016.

„Zato verujemo da nema nikakve potrebe za nekom prelaznom vladom, nema potrebe da u Crnoj Gori kontinuirano eksperimentišemo sa nekim novim modelima“, rekao je Đukanović.

On je, između ostalog pozvao sve aktere na političkoj sceni da pokušaju zajedno da budu odgovoni prema onome što su nacionalni interesi Crne Gore.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar