U trendu

Nema reakcije nadležnih o albanskim paravojnom kampu na Rumiji

Nadležni crnogorski bezbednosni, ali i pravosudni organi i dalje se ne oglašavaju povodom albanskih zastava i paravojnog kampa na planini Rumija, iznad Bara, piše danas podgorički portal In4S.

„U javnosti se postavljaju pitanja kakve su namere paravojnog kampa na Rumiji, gde su bili policija i Agencija za nacionalnu bezbednost, kao i zašto se nije reagovalo povodom masovnog isticanja albanskih zastava na toj planini“, navodi ovaj portal.

Konstatuje se da odgovora, međutim, nema.

„Na snazi je i dalje muk nadležnih državnih organa“, konstatuje In4S.

Pojedini crnogorski portali, naime, preneo je juče tekst, uz objavljenu fotografiju za koju se, doduše, ne zna kada je snimljena, da se veća grupa Albanaca, među kojima je bilo i onih u maskirnim uniformama i sa naoružanjem, okupila u svojevrsni vojni kamp na vrhu planine Rumije 21. maja kada je zvanična Crna Gora obeležavala Dan nezavisnosti.

Kako je objavljeno, pored ljudi u uniformama i sa dugim noževima, na skupu su bile i osobe u majicama takozvane „prirodne (velike) Albanije“, koja obuhvata i značajan deo teritorija Crne Gore.

U pomenutom vojnom kampu našao se i predsednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu, koji se, kako se navodi, oprobao u streljačkim disciplinama.

Takođe, na vrhu Rumije, na Dan nezavisnosti Crne Gore, uveliko su se vijorile zastave Albanije, a niko od državnih organa nije reagovao tim povodom.

Portal In4S podseća da je crnogorska policija istog dana ekspresno dejstvovala i privela menadžera Budve i funkcionera Nove srpske demokratije Mila Božovića, jer je na svojoj kući istakao trobojku, odnosno narodnu zastavu Crne Gore.

Napominje se, da je trobojka, inače, zastava sa kojom je bio pokriven kovčeg kralja Nikole.

„Očigledno je, dakle, da u Crnoj Gori vladaju dvostruki aršini, odnosno da je sve dozvoljeno vladajućoj crnogorsko-bošnjačko-albanskoj koaliciji, a “snaga države“ demonstrira se selektivno, odnosno isključivo nad pripadnicima srpskog naroda u Crnoj Gori, kojima se uskraćuju osnovna ljudska prava“, navodi ovaj medij.

Konstatuje se, takođe, da će biti interesantno videti da li će se narednih dana oglasiti Tužilaštvo, povodom albanskog zauzimanja Rumije ili će i dalje biti zauzeto progonom opozicije.

Sva je prilika da će ostati nemi i slepi kao i u mnogim ranijim slučajevima isticanja albanskih zastava u Ulcinju, Tuzima, Gusinju, hrvatskih u Boki ili turskih u brojnim gradovima na severu Crne Gore, navodi portal.

S druge strane, ističe se, ekspresno se reaguje kada je u pitanju svako podsećanje na izvornu tradiciju Crne Gore, a trobojka je svakako jedn njen značajan deo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar