najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Neozbiljno govoriti o špijunskoj aferi Srbije i Hrvatske

Nekadašnji hrvatski predsednik Stjepan Mesić, koji se vratio u politiku i na listi je Hrvatske stranke umirovljenika, koja je u koaliciji sa SDP-om Zorana Milanovića, smatra da je neozbiljno govoriti o srpsko-hrvatskoj špijunskoj aferi.

Mesić misli i da ne treba previše dizati tenzije i da treba uvek iznova pokušati razjasniti stvari.

”Čini mi se da je to više unutrašnja stvar Srbije. Mi s druge strane moramo biti svesni da je Srbija naš sused”, rekao je Mesić u intervjuu za Index.hr.

Ipak, smatra da je Milanović bio duhovit kada je rekao da ne zna šta bi Hrvatska špijunirala u Srbiji i kada je zapitao nije li to možda recept za leskovačke ćevape.

“E pa ne znam ni ja. Neozbiljno je govoriti o toj temi jer neverovatno je da bi čovek koji se spominje u medijima mogao iz tog svog kruga poznanika saznati bilo kakve informacije koje bi Hrvatskoj bile od koristi”, rekao je Mesić.

Čeda Čolović, koji je u Beogradu nedavno uhapšen pod sumnjom da je špijunirao u korist Hrvatske, priznao je krivicu i nagodio se sa Tužilaštvo Srbije da bude osuđen na tri godine zatvora, potvrdile su srpske pravosudne institucije.

Hrvatska je s druge strane sve vreme negirala mogućnost da je Čolović špijunirao u Srbiji za račun Hrvatske.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Sekula

    Naravno da nije za Hrvatsku, kad Hrvatska nije država, već administativna zona unutar druge države.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike