Neredi u Budvi, policija bacila suzavac

Tokom današnjih nereda u Budvi zbog preuzimanja lokalne vlasti, policija je bacila suzavac na gradjane koji su kamenjem gadjali policajce.

Lokalni mediji prenose da su dva odbornika uhapšena, a da gradjani blokiraju prilaz zgradi Policije.

Ranije danas jedan sekretar u lokalnoj administraciji se popeo na vrh zgrade Opštine u znak protesta što se nikome ne dopušta da udje u zgradu.

Privatno obezbedjenje nije jutros dozvolilo smenjenim rukovodiocima da udju u zgradu Opštine koju obezbedjuje i policija koja je privatnom obezbedjenju zapretila da se ne obračunava s funkcionerima.

Policija je juče blokirala ulaz u zgradu svima.

Premijer Duško Marković je na pitanje novinara danas kazao da policija u Budvi može da „reši stvari za 15 minuta, ali šansu daje razumu“.

„Ovo je sad ovako jer je država trpeljiva.., a ako razuma ne bude, rešićemo to za 15 minuta“, rekao je Marković.

Nova većina u SO Budva, koju predvodi Demokratska partija socijalista, uspela je 11. juna da smeni Marka Carevića i Krsta Radovića na sednici održanoj u turističkom naselju Slovenska plaža, čemu su prethodili incidenti.

Do tada je vlast obavljala koalicija Demokrata i Demokratskog fronta, ali je jedan njihov odbornik odlučio da ih napusti i podrži novu vlast, te oni smatraju da se radi o političkoj korupciji.

Potom je bilo nereda i hapšenja, ali je bilo dogovoreno da se pokuša naći kompromis.

Pre dva dana je, medjutim, ponovo došlo do incidenata oko preuzimanja vlasti jer su poslanici i odbornici Demokrata i Demokratskog fronta probili kordon privatnog obezbedjenja i ušli u zgradu Opštine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.