U trendu

Nikčević suspendovana do okončanja discpilinskog postupka

PODGORICA – Prvoj savetnici u crnogorskoj ambasadi u Ankari Mirni Nikčević skraćen je mandat i ona je suspendovana do pravosnažnog okončanja disciplinskog postupka, javljaju „Vijesti“.

Protiv Nikčević je početkom sedmice pokrenut disciplinski postupak zbog stavova i komentara na Fejsbuku, gde je vređala vernike koji su se na Trojčindanski dan okupili ispred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Hramu u Podgorici.

„Doneta je odluka o skraćenju mandata Mirne Nikčević, savetnice u Ambasadi Crne Gore u Ankari i pokrenut je postupak za udaljenje sa rada do pravosnažnog okončanja disciplinskog postupka“, prenose „Vijesti“, ne navodeći izvore svojih informacija.

Kako dodaju, njen istup tretira se kao teška povreda radne obaveze, a sankcija može biti otkaz.

Nikčević je dospela u javnost nakon što je na Fejsbuku komentarisala sabor ispred sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici rekavši da bi „zapalila taj hram i sva goveda tamo“.

Ministarstvo se ogradilo od istupa svoje službenice, ističući da su njeni “stavovi i komentari izneti na ličnom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk u prepisci sa prijateljima i da ni na koji način ne odražavaju stavove ovog ministarstva, niti države Crne Gore”.

Ministarstvo je najavilo mere kako bi se sprečilo slično ponašanje diplomata i drugih zaposlenih, kako na radu u Crnoj Gori, tako i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima države.

„Oni su u obavezi da u vršenju svojih poslova na radnom mestu i van radnog mesta, u toku radnog vremena i van radnog vremena prvenstveno štite interese i ugled države Crne Gore, njenih organa i institucija“, navode „Vijesti“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar