Nikolić 'lično uvredio' predsednika i premijera Crne Gore

Foto: Beta

Crnogorski predsednik Filip Vujanović ocenio je danas da se predsednik Srbije Tomislav Nikolić poslednjim izjavama „ozbiljno meša“ u državnu politiku Crne Gorei predložio da se „rasprava sa javne preseli na personalnu ravan”, a stvari „razjasne u korist dobrih odnosa“ dve države i njenih naroda. 

Vujanović je za podgorički „Portal Analitika“ komentarisao Nikolićev stav iznesen u intervjuu ruskoj agenciji „Sputnjik“, da „Crna Gora izborom da bude deo EU i NATO svesno poništava samostalnost i pristaje da bude nečija igračka“. 

Crnogorski državni vrh je ranije reagovao na stavove predsednika Srbije ocenjujući da su u pitanju „neki novi tonovi sa visoke državne adrese u Beogradu“, dok se Vujanović naknadno založio i da se u ličnoj komunikaciji „stvari dodatno razjasne“. 

„Javnu raspravu o ovome treba preseliti na personalnu ravan i dodatno se medjusobno razjasniti u korist dobrih odnosa Crne Gore i Srbije i naših bliskih naroda. Takvi odnosi podrazumevaju poštovanje suvereniteta, ravnopravnosti i ne mešanje u unutrašnja pitanja“, naveo je Vujanović. 

Crnogorski predsednik je ocenio da se Nikolić izjavom da Crna Gora „pristaje da bude nečija igračka“, a u kontekstu njenih aspiracija za članstvo u EU i NATO, i ocenjivanjem „državnih odluka“ zvanične Podgorice u vezi sa tim, „ozbiljno meša u državnu politiku“ druge države. 

Vujanović je kazao da je Tomislav Nikolić poslednjim izjavama „lično uvredio“ predsednika Crne Gore i premijera i dodao da „hoće da veruje“ da je to učinjeno bez namere. 

Crnogorski predsednik je ocenio da Nikolićeve izjave „apsolutno ne mogu“ uticati na odnose Crne Gore i Srbije. 

„Iskreno se nadam da će predsednik Nikolić poštovati suvereno pravo Crne Gore da samostalno vodi državnu politiku i da će prestati da lično vredja one koji tu politiku vode. Iz moje i reakcije predsednika Vlade Crne Gore videli ste da se, kao i uvek, nismo mešali u vodjenje državne politike Srbije. I naravno nismo nikoga uvredili“, zaključio je Vujanović.

(Beta)

Pogledajte komentare (1)

Jedan komentar

  • neregistrovan

    Šta se tiče nas šta vi radite. Budite čije god hoćete sluge. A da zabadate nož Srbiji u leđa – zabadate. Kako vi podržavate oduzimanje teritorije Srbije, tako vam treba uzvratiti, ako ni zbog čega, ono zarad onih Srba koji žive u CG, a vi ih ne priznajete.

Ostavite komentar