U trendu

Nobilo: Ideje Davidovog oca i moje se nisu poklopile

ZAGREB – Ugledni hrvatski advokat, Ante Nobilo, izjavio je danas da je međunarodni tim za utvrđivanje okolnosti o stradanju banjalučkog mladića Davida Dragičevića, napustio zato što se nisu poklopile ideje oca o tome šta se desilo i onog što je on utvrdio.

To je, kazao je Nobilo, razlog za prekidanje saradnje.

S druge strane, uz taj istražni postupak koji se vodi, stvorio se jedan pokret „Pravda za Davida“ koji je sve više poprimao politička obeležja i organizovala javna prozivanja različitih političara, predsednika Republike, ministra policije…

„Tu se baratalo lažnim činjenicama. Kad sam video da se otac neće distancirati od tog pokreta, nego prihvata te lažne činjenice koje se vrte na tim njihovim uličnim manifestacijama, onda je bilo vreme da se povučem. Izazvalo je potres, ali mislim da će Republičko tužilaštvo u nekom razumnom roku, oni su vrlo blizu, završiti taj slučaj, otkriti počinioce i optužiti ih. Onda će biti sve jasno“, kazao je Nobilo za regionalnu N1 tv.

Nobilo je ranije rekao da je otac stradalog mladića politički izmanipulisan, da ga razume zbog gubitka sina, ali da pokojni David nije silovan i maltretian u MUP-u RS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.