U trendu

Nov naziv 'Mini Šengena' biće objavljen sutra u Skoplju

Nov naziv regionalne incijative „Mini Šengen“ biće objavljen sutra, u četvrtak, na Ekonomskom forum za regionalnu saradnju u Skoplju.

Na tom skupu će, kako je najavio organizator, učestvovati predstavnici više od 300 kompanija iz Albanije, Srbije i Severne Makedonije, iz više drugih zemalja regiona, kao i predstavnici medjunarodnih instutucija.

Ekonomski forum za regionalnu saradnju organizuje kabinet premijera Severne Makedonije Zorana Zaeva u koordinaciji sa kabinetima predsednika Srbije Alesandra Vučića i premijera Albanije Edija Rame, a pomaću im privredne komore iz regiona.

Program predvidja skupa govore trojice visookih zvaničnika koji će zatim učestvovati na ekonomskom panelu na kojem će o novoj inicijatvi za saradnju i koristi od nje razgovarati s poslovnim ljudima iz Albanije, Srbije i Severne Makedonije.

U posebnom, ceremonijalnom delu Foruma, biće potpisana dva menoranduma o razumevanju i jedan medjudržavni dogovor koji će, kako je ocenio organizator, „u ogromnoj meri olakšati život gradjana i biznis zajednice Zapadnog Balkana“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar