U trendu

Nova crnogorska vlada do 10. novembra?

Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokrate (SD) i manjinske stranke – BS, HGI, AO, mogle bi ekspresnim dogovorom formirati vladu i time staviti tačku na izbore održane 16. oktobra, javila je Radio Antena M.

DPS i „tradicionalni partneri“ time žele da, kako javlja Antena M, okončaju „predstavu opozicije“ sa manjinskom vladom, u kojoj bi premijer bio lider Bošnjačke stranke Rafet Husović.

Tri nacionalne stranke koje su osvojile parlamentarni status trebalo bi već danas da završe interni sporazum, sa kojim će ući u pregovore sa DPS.

„Niko u DF, Demokratama, Ključu i SDP-u ne veruje u realnost sopstvenog predloga, a znaju da ni gospodin Husović, ni BS nisu zainteresovani za tu priču, iniciranu dominantno iz kuhinje SDP. Ali ponudom da podrže našu vladu, stvaraju privid proaktivne pozicije i odgađaju trenutak suočavanja sa izbornim porazom“, kaže neimenovani sagovornik portala Antene M iz jedne manjinske stranke.

Mediji su, naime, prošle sedmice javili da se lider SDP Ranko Krivokapić prošle sedmice sastao sa Marijom Vučinović, dok je član Predsedništva DF Andrija Mandić razgovarao sa reisom Rifatom Fejzićem.

Konstituisanje novog saziva Skupštine Crne Gore očekuje se već prvih dana novembra.

DPS i koalicioni partneri uložiće maksimalan napor da do tada utanače sve programske ciljeve i kadrovska rješenja, kako bi do sredine novembra, a najverovatnije već 10. ili 11. Crna Gora dobila i novu vladu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.