U trendu

Nova hapšenja u Podgorici, DF nastavlja proteste

Opozicioni Demokratski front (DF) najavio je za večeras protestnu šetnju centrom Podgorice, nakon što je policija jutros razbila njihove proteste koji su ispred skupštine trajali 20 dana.

Jedan od čelnika DF-a Andrija Mandić saopÅ¡tio je da je o svemu obaveÅ¡tena „međunarodna zajednica“ i pozvao opoziciju da im se pridruÅŸi.

Policija je uoči protesta uhapsila više osoba, koje su krenule ka Skupštini Crne Gore, u centru Podgorice kako bi se pridruşili Demokratskom frontu u protestnoj setnji.

Među uhapÅ¡enima su pripadnici „Pokreta za neutralnost“ i pokreta „Otpor diktatorskom reÅŸimu“, preneli su podgorički mediji.

U centru grada su prisutne jake policijske snage.

Crnogorska policija je rano jutros razbila protest DF-a koji je 20 dana protestovao ispred zgrade crnogorske skupÅ¡tine u Podgorici, traÅŸeći ostavku vlade Mila Đukanovića.

Uhapšeno je 11 osoba, među kojima su dva poslanika Fronta, dva odbornika tog opozicionog saveza i novinari podgoričkol lista Dan i portala IN4S.

Oni su pokušali da spreče policiju da ukloni binu i šatore s glavnog gradskog bulevara ispred skupštine.

Tokom akcije policije lakše je povređeno šest policajaca.

Akciju policije osudile su sve opozicione partije u zemlji i Mitropolija crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Svim reakcijama je pored osude zajednički i stav da je upotreba sile bila nepotrebna, posebno ako se ima u vidu da su protesti DF-a bili mirni.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.