najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Nova hapšenja u Podgorici, DF nastavlja proteste

Opozicioni Demokratski front (DF) najavio je za večeras protestnu šetnju centrom Podgorice, nakon što je policija jutros razbila njihove proteste koji su ispred skupštine trajali 20 dana.

Jedan od čelnika DF-a Andrija Mandić saopštio je da je o svemu obaveštena “međunarodna zajednica” i pozvao opoziciju da im se pridruži.

Policija je uoči protesta uhapsila više osoba, koje su krenule ka Skupštini Crne Gore, u centru Podgorice kako bi se pridružili Demokratskom frontu u protestnoj setnji.

Među uhapšenima su pripadnici “Pokreta za neutralnost” i pokreta “Otpor diktatorskom režimu”, preneli su podgorički mediji.

U centru grada su prisutne jake policijske snage.

Crnogorska policija je rano jutros razbila protest DF-a koji je 20 dana protestovao ispred zgrade crnogorske skupštine u Podgorici, tražeći ostavku vlade Mila Đukanovića.

Uhapšeno je 11 osoba, među kojima su dva poslanika Fronta, dva odbornika tog opozicionog saveza i novinari podgoričkol lista Dan i portala IN4S.

Oni su pokušali da spreče policiju da ukloni binu i šatore s glavnog gradskog bulevara ispred skupštine.

Tokom akcije policije lakše je povređeno šest policajaca.

Akciju policije osudile su sve opozicione partije u zemlji i Mitropolija crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Svim reakcijama je pored osude zajednički i stav da je upotreba sile bila nepotrebna, posebno ako se ima u vidu da su protesti DF-a bili mirni.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike