U trendu

Novi protest pred 'Birom', pojačana policijska kontrola

BIHAĆ – Građani Bihaća i večeras su se okupili pred nedavno zatvorenim Prihvatnim centrom „Bira“, gde već više od 70 dana protestuju protiv povratka ilegalnih migranata i izbeglica u taj migracioni centar u centru grada.

Ponovili su da ne protestuju protiv ljudi u nevolji, nego isključivo protiv njihovog smeštanja u užoj gradskoj zoni, s obzirom na iskustva s narušenom sigurnosnom situacijom u prethodnom periodu kada je u ovom centru boravilo oko dvije hiljade ljudi.

Posle današnjeg požara u prihvatnom kampu na lokalitetu Lipa, značajno je pojačana policijska kontrola na ulazu u grad Bihać. Angažovana je i Jedinica za specijalističku podršku Ministarstva unutrašnjih poslova USK, prenosi Fena.

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić i kantonalni premijer Mustafa Ružnić ponovili su danas jasan stav protivljenja povratku ilegalnih migranata u Biru, ali i izrazili spremnost na saradnju i zajedničko delovanje s nadležnim državnim institucijama, kao i pružanje svakog vida pomoći ljudima koji su ostali bez privremenog smeštaja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.