U trendu

Objavljen transkript navodnog razgovora Dikića i „Sinđe“

Podgoričke Dnevne novine objavile su danas transkript navodnog razgovora bivšeg šefa srpske Žandarmije Bratislava Dikića sa izvesnim Sinđom, koji treba da potvrdi da je Dikić sa grupom ljudi planirao hapšenje premijera Mila Đukanovića, ukoliko proglsi pobedu svoje DPS.

List tvrdi da je transkript autentičan, i navodi da su razgovori Dikića „sa saradnicima“ presretani sedam dana pre parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, koji su održani u nedelju.

Iz dela te komunikacije se, navodi se, vidi da je bilo koordinacije između Dikića i njegove grupe sa određenim političkim subjektima u Crnoj Gori i paraobaveštajnim strukturama iz Rusije, koji vode kampanju protiv NATO-a, pišu Dnevne novine, a prenosi portal CdM.

Dnevne novine navode da se iz razgovora ove dvojice vidi da su povezani sa nekim domaćim političarima koji imaju nameru da proglase pobedu i uđu u Skupštinu, ali da ta koordinacija ide preko nekih paraobaveštajnih kanala, u kojima su i neki ruski državljani, i da glavni ima neke veze sa Rusijom.

Prema Dnevnim novinama, razgovor se tiče detalja navodne akcije, koja je u planu, pominje se upad kasno uveče, „posle proglašenja izbora“, ako ne prođe sve mirno, i da sve mora biti završeno „do sutra u podne“.

Dikić je dva dana proveo u Podgorici, a kretao se i u pravcu Cetinja, Virpazara i Nikšića, a ne Ostroga, kako je u međuvremenu izjavio njegov advokat, piše list.

Grupa od 20 državljana Srbije uhapšena je na dan izbora u Crnoj Gori, a u utorak je 14-toriči određen pritvor do mesec dana.

Dikiću je, kako su javili crnogorski mediji, tokom jučerašnjeg saslušanja pozlilo i prebačen je u bolnicu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.