U trendu

Odbor ukinuo imunitet četvorici poslanika Fronta, na sednici ponovo incidenti

Administrativni odbor Skupštine Crne Gore ukinuo je danas imunitet četvorici poslanika opozicionog Demokratskog fronta (DF) radi vodjenja krivičnog postupka protiv njih, a zbog napada na poslanike iz februara ove godine.

Sednicu odbora koja je bila prekinuta, obeležio je verbalni incident.

Poslanik Fronta Janko Vučinić izvredjao je i fizički pretio predsedniku odbora i poslaniku vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Luidja Škrelju, zbog čega je sednica bila prekinuta na kratko.

Osnovno tužilaštvo tražilo je ukidanje imuniteta četvorici poslanika Fronta radi vodjenja krivičnog postupka protiv njih, jer su na sednici u februaru napali poslanike DPS-a.

Ovo je treći zahtev u poslednjih par meseci za skidanje imuniteta poslanicima Fronta protiv koji se vodi par postupaka.

Iako bojkotuju rad Skupštine od oktobra prošle godine, oni učestvuju u radu odbora ili na plenumu kada se razmatra njihov imunitet.

Skupština Crne Gore, koja je i tokom kriznih devedesetih bila dom civilizovanog dijaloga, a u poslednje je vreme sve češće mesto incidenata, verbalnih, pa i fizičkih.

Vučinić je Škrelju nazvao „smrdljivom fukarom“ i prijetio da će mu „iščupati uši“.

Vučinić je prethodno predložio da se „uvede zakon po kojem će streljati svakog ko udari poslanika DPS u predelu stražnjice“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.