Odgovor Hrvatske Dačiću i Vulinu: Suočite se s ratovima

Sve dok se Srbija ne suoči sa ulogom u ratovima ’90-tih, ne mogu se očekivati znatniji pomaci u odnosima Srbije i Hrvatske, kaže šefica hrvatske diplomatije.

Hrvatska ministarka spoljnih poslova Marija Pejčinović Burić reagovala je na izjave ministara spoljnih poslova i odbrane Srbije Ivice Dačića i Aleksandra Vulina.

„Žalosno je da se nastavljaju tendenciozne i zlonamerne izjave visokih srpskih zvaničnika“ o Hrvatskoj, rekla je Pejčinović Burićeva u Dnevniku HRT-a i ocenila da to nije put prema dobrosusedskim odnosima.

„Radi se o dva čoveka koji dolaze iz najužeg okruženja Slobodana Miloševića (…) i dok takvi ljudi sede u srpskoj vladi, teško je očekivati da će prestati ovakve zlonamerne izjave prema Hrvatskoj, ali i drugim državama“, navela je Pejčinović Burićeva, prenosi Hina.

„Nadamo se da će i u Srbiji sazreti svest da bez toga nema mira i napretka u našem susedstvu“, rekla je Pejčinović Burić. „Mi smo susedi, ostaćemo susedi“ i treba da gradimo dobrosusedske odnose, zaključila je ministarka.

4 komentara
 1. Anonimni

  Hrvati iz okruženja Pavelića ne izlazite već tri generacije.

 2. Anonimni

  Hrvatska da se suoci sa logorima, kazamatima, mucenjima srba u ratu od 1991 do 1995, izbacivanju srba iz stanova, sa posla itd., nasi da objave dokumentaciju o tome!

 3. batamrca

  „Nadamo se da će i u Srbiji sazreti svest da bez toga nema mira i napretka u našem susedstvu“, rekla je Pejčinović Burić. „Mi smo susedi, ostaćemo susedi“ necemo takve susede kao sto ste vi rvati

 4. Anonimni

  Hrvatska nikako da se suoči sa ustaštvom a drži predavanja….Jasenovac neću ni da spominjem…oni misle da je dovoljno da ga oni proglase za radni logor i priča je završena….

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike