U trendu

Oglasio se i Dodik povodom jučerašnjih scena

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da duboko saoseća sa bolom porodice Dragičević, i da je razočaran brzinom kojom tužilaštvo vodi slučaj stradanja njihovog sina, ali je istakao i da je Republika Srpska pravna država u kojoj se zakoni moraju poštovati.

Dodik je istakao da je to što je pod udar zakona došao otac koji je izgubio sina nesrećna okolnost, ali da ga u bilo kojoj zemlji sveta zakon ne bi prepoznavao kao oca koji je izgubio sina, već kao građanina koji se ogrešio o zakon.

„Nisam se oglašavao tokom jučerašnjeg dana, jer sam odmah po lišenju slobode Davora Dragičevića informisan da je sve urađeno po slovu zakona. Isto tako sam informisan da su i događaji koji su usledili, a koje smo pratili putem medija, deo policijsko tužilačke akcije, o kojoj kao političar ne mogu i neću da govorim“, rekao je Dodik za agenciju Srna, upitan da prokometraiše jučerašnja dešavanja u Banjaluci.

On je naveo da ono o čemu i kao funkcioner i kao čovek može da govori jeste da slike koje su se videle juče u Banjaluci nisu prijale ničijem oku, niti su nešto što iko želi da vidi.

„Moram da priznam da sam šokiran scenama u kojima se juče na Trgu Krajine vide majke sa malom decom i javno pitam sve u Republici Srpskoj ko bi svoje dete doveo na mesto koje je sasvim očigledno mesto opsežne policijske akcije“, kazao je on.

Takođe, Dodik je naglasio da je juče na Trgu video i „skandal političare koji, nažalost, tragediju porodice Dragičević i dalje monstruozno zloupotrebljavaju i javno dovode u pitanje provođenje zakona za koje su neki od njih svojevremo i glasali“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (3)