U trendu

Opozicija u RS uložila žalbu, traži da CIK poništi izbore

SARAJEVO – Predstavnici opozicionih partija u Republici Srpskoj predali su danas u Sarajevu Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH žalbu na utvrđene rezultate izbora za predsednika i potpredsednika Republike Srpske.

Predsednik PDP Branislav Borenović rekao je novinarima da od CIK-a očekuju da poništi izbore u svim izbornim jedinicama u Republici Srpskoj i da se izbori ponove u roku od 14 dana.

Kandidat PDP-a za predsednika Republike Srpske Jelena Trivić ocenila je da je CIK svojom odlukom, kako je navela, „ugasio poverenje građana u pravdu“, prenosi Srna.

Odgovarajući na pitanje na osnovu kojih podataka je proglasila pobedu u izbornoj noći s obzirom da je na sednici CIK-a rečeno da je to urađeno u trenutku kada je Komisija tek počela da broji glasove za nivo predsednika Srpske, Trivićeva je rekla da su to uradili na osnovu podataka dobijenih od posmatrača.

Ona je navela da će priznati da je pogriješila ukoliko se to i dokaže.

CIK BiH donela je danas u Sarajevu dopunsku odluku o utvrđivanju i objavljivanju rezultata opštih izbora u BiH, prema kojoj je potvrđeno da je kandidat SNSD-a Milorad Dodik osvojio najviše glasova na izborima za predsednika Republike Srpske održanim 2. oktobra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.