najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Orban: Milanović izaslanik levičara kojima je cilj da napadaju Mađarsku

Premijer Mađarske Viktor Orban izjavio je danas da je hrvatski premijer Zoran Milanović “izaslanik globalne levičarke organizacije kojoj je posao da napada Mađarsku”.

Kako navodi AP, ovo je jedna od najoštrijih u razmeni izjava političara te dve susedne zemlje od izbijanja izbegličke krize.

Orban je rekao da stranke Socijalističke internacionale, kojoj pripada i Milanovićeva Socijaldemokratska partija, podržavaju migraciju i da smatraju da je dolazak migranata u Evropu “dobra stvar”.

“Ne smatramo da je ono što hrvatski premijer govori mišljenje hrvatskog naroda… Molim Mađare da, kad slušaju Milanovića, ne čuju hrvatskog premijera, već izaslanika Socijalističke internacionale kome je zadatak da napada Mađarsku”, rekao je Orban.

Političari u Hrvatskoj i Mađarskoj davali su oštre izjave nakon zatvaranja mađarskih granica prema Srbiji bodljikavom žicom 15. septembra kako bi suzbili ulazak izbeglica u tu zemlju. 

Izbeglice i migranti i dalje stižu do Mađarske, ali preko Hrvatske, zatim nastavljaju put ka Austrijii, Nemačkoj i drugim zemljama EU.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike