U trendu

Orepić negirao optužbe migranata na račun policije

Hrvatski ministar unutrašnjih poslova Vlaho Orepić negirao je danas optužbe migranata na račun policije u kojima se spominju teška ranjavanja, krađe i primanja mita i kazao da policija Hrvatske do sada nije primila „bilo kakvu prijavu o policijskom maltretiranju migranata“, prenosi Hina.

Kako se navodi, on je putem Tv Nova uputio javni poziv nevladinim organizacijama da donesu dokaze policiji o navodnom maltretiranju migranata, kako bi zajednički rešili taj problem ukoliko postoji.

On je NVO, koje su ranije najavile da će podneti službenu prijavu nadležnim organima potkrepljenu dokazima, pozvao da dokaze dostave najbližoj policijskoj stanici, nakon čega će se sprovesti detaljna istraga.

Prema njegovim rečima, deo migranata ilegalno prelazi hrvatsku granicu i izbegava da podnese zahtev za azil u Hrvatskoj, jer bi Hrvatska tada bila prva zemlja EU, u koju bi se kasnije vraćali iz nekih drugih evropskih zemalja u koje žele da odu.

Govoreći o situaciji na hrvatskoj granici prema Srbiji,on je kazao da je često reč o ilegalnim prelascima, kao i da je zadatak hrvatske policije da ih spreči, što unosi nervozu raznim krijumčarima.

„Sve ovo što se događa na granicama, uglavnom se radi o osobama koje ilegalno prelaze granicu, odnosno o krijumčarenju ljudi, koje mi uspešno sprečavamo. Na to upućuju podaci da smo samo prošle godine imali 139 kaznenih dela koja terete 159 osoba“, rekao je Orepić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.