najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Orešković i Milanović na Božićnom prijemu u Zagrebu

Srpsko narodno veće (SNV) priredilo je danas u Zagrebu prijem povodom proslave pravoslavnog Božića kojem su prisustvovali mandatar za sastav nove hrvatske vlade Tihomir Orešković i odlazeći premijer Zoran Milanović.

Prijem je otvorio predsednik SNV Milorad Pupovac koji se založio za “poštovanje uzajamnih razlika i verovanja da su razlike osnova za stvaranje jedinstva u onome na čemu ga treba i ima smisla graditi”.

Pupovac je naglasio da jedna od najznačajnijih stvari na početku 2016. i “jedan od najpatriotskijih zadataka” jeste borba “protiv rastuće nejednakosti po novcu, po moći i po uverenjima” dodajući da se “zajedništvo ne može graditi ako Hrvatska nastavi da se otudjuje od gradjana i sve više služi onima koji imaju moć, a manje gradjanima, zbog kojih je stvorena”.

Odlazeći hrvatski premijer Zoran Milanović je rekao da “uz svako poštovanje svakoj veri” za njega “postoji samo jedna crkva i jedan hram u kojem se moli, a to je hrvatska država”.

On je kazao da se moraju čuvati postignute vrednosti i da se “udarajući na ćirilicu, udarilo i na hrvatsku istoriju”. Dodao je da je devet godina političkog života uložio u borbu za pravdu i jednakost i da će taj put nastaviti.

“Cela Evropa je položila oružje pred talasom ksenofobije. Naša je država položila zadnjih godina test humanosti i efikasnosti, a da nije ugrozila nacionalne interese. To nas čini ljudima”, rekao je Milanović koji se poslednji obratio prisutnima.

Prijemu su prisustvovali i šef kabineta predsednice Kolinde Grabar Kitarović, Domagoj Juričić kao i izaslanik predsednika Sabora Jasen Mesić.

Čestitajući Božić svima u ime hrvatske predsednice, Juričić je kazao da je “srpska zajednica u Hrvatskoj deo nastojanja” i borbe za pravednije društvo.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izrazio je zadovoljstvo što je “danas puna dvorana političkih predstavnika”, dodajući da “manjine u Zagrebu imaju dugu tradiciju, i da je “ponosan što su sve te zajednice deo bogatog zagrebačkog mozaika”.

Prijemu su prisustvovali i šefica diplomatije tehničke vlade Vesna Pusić, bivša premijerka Jadranka Kosor i bivši predsednik Stjepan Mesić kao i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike