U trendu

Orešković ne prihvata da ode iz vlade

Premijer Hrvatske Tihomir Orešković izjavio je danas da neće prihvatiti predlog da ode iz vlade zajedno s njenim potpredsednicima Tomislavom Karamarkom i Božom Petrovom, liderima stranaka vladajuće koalicije.

„Što se tiče predloga da odem s Karamarkom i Petrovom, time bih priznao lažne optužbe iz predloga HDZ-a za moj opoziv… Spreman sam da na te optužbe dam odgovor poslanicima u Saboru i to ću učiniti“, rekao je Orešković novinarima u Vladi.

On je dodao da će to učiniti da bi zaštitio svoju čast, ali i ugled premijerske funkcije. Prema njegovim rečima, vlada funkcioniše, a u Saboru će biti doneta odluka ide li se na nove izbore.

Orešković nije odgovorio na pitanje novinara kako planira da ostane na premijerskoj funkciji ako je izgubio podršku Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) koja ga je na tu poziciju i dovela.

On je nekoliko puta rekao da je „ovo demokratija“ i da će se o tome odlučivati u Saboru.

„Poštujem HDZ kao stranku, oni su mi bili ključni partner i nadam se da će oni na kraju doneti odluku koja će omogućiti da ova Vlada ide dalje“, rekao je Orešković.

On je više puta ponovio da veruje da ova vlada može da nastavi da radi, ali da je „potrebna nova konfiguracija“. Premijer je rekao da će se više znati iduće sedmice.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar