U trendu

Oružje nadjeno u Jajincima nije registrovano u RS

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas da MUP nije utvrdio da je oružje nadjeno u blizini porodične kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića, u Jajincima kod Beograda, registrovano u magacinima u RS.

„Verovatno je reč o oružju ostalom iz prošlog rata, koje je nekim kanalima došlo do Srbije“, rekao je Lukač novinarima u Trnu kod Laktaša.

On je rekao da je uveren da će istraga utvrditi kako se oružje našlo na toj lokaciji.

Komentarišući svedočenje lidera Saveza za bolju budućnost Fahrudina Radončića pred sudom u Prištini, u „slučaju Keljmendi“, u kojem je naveo da je za smrt sarajevskog kriminalca Ramiza Delalića-Ćele odgovorna „bošnjačka državna mafija, da on ne bi otkrio desetak političkih ubistava“, Lukač je ocenio da „javne tajne“ počinju da izlaze na videlo.

On je kazao da je na Tužilaštvu BiH da odluči da li u Radončićevom svedočenju ima osnova za dalje postupke.

„Očigledno da se otkrivaju odredjeni detalji o kojima smo ranije u RS pričali, kako i na koji način je dolazilo do odredjenih ubistava u toku i posle rata, koja još nisu otkrivena u Federaciji BiH“, rekao je Lukač.

Radončić je u iskazu pred sudom u Prištini rekao i da je „u javnosti postojala verzija da je Delalić traži milion maraka od Stranke demokratske akcije (SDA), zato što je po njenom nalogu ubio srpskog svata (Nikolu Gardovića na Baščaršiji) i tako je počeo rat u BiH“.

Ministar policije RS smatra da će se otkriti i šta se zaista desilo na pijaci „Markale“ u Sarajevu, jer postoje suprotna mišljenja u vezi sa tim odakle je došla granata.

„Bilo ko da je to izazvao treba da odgovara, ali treba da budu utvrdjene sve činjenice, da se zna ko je napravio nešto tako i masakrirao ljude da bi ostvario političke ciljeve“, naveo je Lukač.

Po njegovim rečima, postoje ljudi koji znaju istinu, a neki, poput Radončića, počeli su da je iznose.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar