U trendu

Osječka policija zaplenila 15 kilograma marihuane i oružje

OSIJEK – Osječka policija uhapsila je dvojicu muškaraca osumnjicenih zbog zloupotrebe droge i drugih kvrivičnih dela, a tokom istrage, ukupno je pronađeno više od 15 kilograma marihuane, izvestila je danas Policijska uprava osječko-baranjska.

Kako je saopštila policija, policajci su u četvrtak, 24. oktobra, u šumi kod osječkog prigradskog našelja Sarvaša, uočili nepoznatu osobu koja je nosila dve vreće, a nakon što su tražili da se zaustavi, osumnjiceni je počeo da beži i bacio je vreće, preneo je
Index.hr.

Policija ga je uhvatila i uhapsila, pa je utvrđeno da je reč o 47-godišnjaku, a u vrećama je bilo više od 10 kilograma marihuane kao i dve puške. U nastavku istraživanja, uhapšen je i jedan 48-godišnjak, koji se takođe dovodi u vezu s ovim kaznenim delom.

Pretraženi su domovi i druge prostorije u vlasništvu dvojice osumjničenih, gde su pronađene brojne stabljike, grane i osušeni cvetni vrhovi marihuane. Ukupno je pronađeno više od 15 kilograma marihuane, te okviri za automatsku pušku i više stotina metaka za automatsko, pištoljsko i lovačko oružje, ističu u policiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.