U trendu

Otac Davida Dragičevića traži pomoć Visokog predstavnika

SARAJEVO – Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića koji je krajem marta pronađen mrtav u Banjaluci, zatražio je danas od Visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini, Valentina Incka, pomoć kako bi razrešio smrt svog sina koji je prema njegovoj tvrdnji ubijen.

Dragičević je u molbi upućenoj Incku naveo da je to poslednja adresa kojoj se obraća u BiH i da, ako ne dobije pomoć institucionalnim putem, više nema kome da se obraća u sistemu gde, kaže, „nekažnjeno ubijaju decu“.

„Obraćam vam se u najvećoj tuzi koja može pogoditi jednog roditelja. Ne samo da je moj sin David ubijen, nego se ubice i nalogodavci štite iz samog sistema, oni imaju sistemsku zaštitu i u MUP-u, ali i u pravosudnim institucijama Republike Srpske“, naveo je Dragičević u pismu koje je dostavio i medijima.

On je napomenuo da je primoran da istinu i pravdu traži na ulici gde pet meseci zahteva da se odgovorni za smrt Davida Dragičevića procesuiraju za „monstruozan zločin koji su počinili“.

Dragičević je preneo Incku da su u Banjaluci održana dva skupa na kojima je bilo skoro 40.000 ljudi i da Fejsbuk zajednica „Pravda za Davida“ broji 330.000 ljudi.

Ponovio je i više puta u javnosti iznete sumnje da su u slučaj smrti njegovog sina umešani visoki funkcioneri MUP-a.

Dodao je da su o slučaju Davida Dragičevića raspravljali Narodna skupština Republike Srpske i Anketni odbor Skupštine.

Dragičević je u maju podneo prijavu Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci protiv nepoznatih lica za ubistvo sina.

On tvrdi da je David ubijen 23. marta, iako nadležni tvrde da je izvršio samoubistvo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.