U trendu

Palmer: Korist od priključenja CG NATO imao i region

VAŠINGTON – Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Metju Palmer ocenio je da koristi od priključenja Crne Gore NATO-u I „snažne i bliske saradnje“ dve zemlje imaju Crna Gora, Sjedinjene Države i celokupni region Zapadnog Balkana.

„Sjedinjene Države i Crna Gora su odavno i prijatelji i partneri i 5. juna obeležavamo našu treću godišnjicu kao saveznici“, naveo je Palmer pisanoj izjavi povodom treće godišnjice od priključenja Crne Gore NATO-u, preneo je Glas Amerike.

Naglasio je da Sjedinjene Države pozdravljaju crnogorske vojnike koji, kako kaže, služe rame uz rame sa američkim snagama u Avganistanu, Iraku i Evropi.

“Takođe prepoznajemo doprinose Crne Gore NATO operacijama kao i njeno obećanje da će ispuniti ciljeve iz Velsa za odbrambenu potrošnju do 2024. godine. Uz to, cenimo spremnost Crne Gore da se suprostavi pretnjama iz 21. veka i njeno partnerstvo u borbi protiv sajber i hibridnih pretnji“, naveo je zvaničnik Stejt departmenta.

Crna Gora je formalno je postala 29. članica NATO saveza 5. juna 2017, predajom dokumenata ratifikacije na ceremoniji u Stejt departmentu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar