U trendu

Podgorica: Komisija će istražiti uzrok udesa helikoptera

Helikopter Vojske Crne Gore srušio se danas u Podgorici u blizini Komanskog mosta i tom prilikom su teže povređeni piloti zamenik komandanta Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore pukovnik Namik Arifović i putpukovnik Miroljub Antanasijević, referent u referatu za letačke poslove.

„Helikopter Vojske Crne Gore sa oznakom Gazella HN – 45M, broj 12941, srušio se danas oko 13 sati u blizini Komanskog mosta u Podgorici, za vreme izvođenja redovne planirane obuke u letenju… Pukovnik Arifović i potpukovnik Antanasijević teže su povređeni i hospitalizovani su u Kliničkom centru Crne Gore“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Crne Gore koje prenosi RTCG.

Ministarstvo odbrane, kako je navedeno, u saradnji sa nadležnim državnim organima, preduzima sve aktivnosti u identifikovanju uzroka pada.

„U toku je formiranje komisije za utvrdivanje uzroka udesa. Ministarstvo odbrane redovno ce obaveštavati javnost o novim relevatnim informacijama o udesu“, navedeno je u saopštenju.

Na mesto nesreće stigle su policijske, medicinske i vojne ekipe.

Na lice mesta stigao je i načelnik Generalštaba admiral Dragan Samardžić.

Očevici kažu da su uočili da helikopter ima problem na oko 100 metara visine, i da su imali utisak da će bezbedno sleteti.

Helikopter je, kako su naveli, padao „usporeno“, prenosi RTCG.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar