U trendu

Pavlović: Braća Djukanović stoje iza ubistva Duška Jovanovića

Poslanik opozicionog Demokratskog fronta (DF) Koča Pavlović izjavio je danas da iza ubistva suvlasnika i glavnog urednika podgoričkog „Dana“ Duška Jovanovića stoje premijer Crne Gore Milo Djukanović i njegov brat Aco Djukanović.

Pavlović je to objavio na svom Fejsbuk (Facebook) profilu i naveo da na to ukazuje nezavisna istraga koja je istraživala Jovanovićevo ubistvo i čiji su nalazi, kako tvrdi, pre tri meseca dostavljeni Tužilaštvu.

„Već tri meseca Tužilaštvo ćuti, jer nalaz nezavisne istrage ukazuje da braća Djukanović stoje iza ubistva Duška Jovanovića“, napisao je Pavlović na Fejsbuku.

Pavlović je pre dva dana na konferenciji za medije izneo tvrdnju da su Jovanovića 2004. godine u Podgorici ispred redakcije „Dana“ likvidirala tri člana italijanske, mafijaške organizacije „Sakra korona unita“.

Ta organizacija je, kako je on ranije naveo, bila partner premijeru Milu Djukanoviću u „poslu šverca cigareta ka Italiji“.

Do sada nije dokazano da je Djukanović umešan u medjunarodni šverc cigareta iako je pred italijanskim pravosudjem vodjena dugogodišnja istraga obustavljena 2009. godine posle Djukanovićevog pojavljivanja pred tamošnjim pravosudjem.

Premijerov brat Aco, kontroliše Prvu banku i važi za jednog od bogatijih i uticajnijih ljudi u Crnoj Gori.

Nije poznato ko je vodio nezavisnu istragu o ubistvu suvlasnika „Dana“ i koliko su utemeljeni njeni nalazi, ali je pomenuto da je izveštaj Specijalnom tužilaštvu dostavio brat ubijenog Duška Jovanovića, Miško Jovanović.

Specijalno tužilaštvo Crne Gore se oglasilo u utorak, dan nakon što je Pavlović javno saopštio navode iz privatne detektivske istrage i navelo „da je formiran predmet koji je u fazi istrage“, ali da ne može saopštiti više informacija „zbog interesa postupka“.

Jovanović je ubijen 2004. godine u Podgorici ispred redakcije svog lista i taj zločin nije do kraja rasvetljen.

Za saučesništvo u ubistvu zatvorom je kažnjen bivši karate šampion Damir Mandić, ali ubica i motiv zločina nisu rasvetljeni.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.