U trendu

Pažin: Odgovore o Maroviću treba tražiti u Srbiji

PODGORICA – Crnogorski ministar pravde Zoran Pažin izjavio je danas da su crnogorske institucije uradile sve što je bilo do njih da se Svetozar Marović nađe na izdržavanju kazne, kao i da odgovore na tu temu treba tražiti u Srbiji.

On je to rekao u Skupštini Crne Gore, odgovarajući na navode poslanika SDP-a Raška Konjevića i Ranka Krivokapića da Marović nije izručen jer postoji politički dogovor o tome između Beograda i Podgorice, prenosi RTCG.

„Naše institucije su uradile sve što je bilo u njihovoj moći da se Marović nađe na izdržavanju kazne. Nije valjda vaše očekivanje da policija liši slobode Marovića na teritoriji Srbije. Uradili smo sve što je do nas. Iz nekog razloga organi Uprave policije Srbije ne izvršavaju međunarodnu poternicu Interpola za Marovićem. Sve odgovore na tu temu treba tražiti u Srbiji. Kao što smo informisani od naših međunarodnih organa i traže se odgovori od Srbije“, rekao je Pažin.

Kako je ocenio „nije moralno“ pričati da se radi o političkom dogovoru Crne Gore i Srbije.

„Ako postoji neki politički dogovor onda kažite ko je sagovornik u tom političkom dogovoru, molim vas direktno ga prozovite, pa ćemo onda da tražimo odgovore na ta pitanja. Ako nemate odgovore na ta pitanja, odgovorio je Pažin Krivokapiću i Konjeviću.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.