U trendu

Pijani vozač uleteo u publiku na koncertu Petra Graše

Jedna žena zadobila je teške i opasne po život povrede, dok je druga lakše povređena nakon što je na njih noćas naleteo automobil dok su u Tisnom pratile koncert Đanija Stipančeva i Petra Graše, preneo je Index.hr.

Na teško povređenu ženu iz Zagreba (40) i njenu sugrađanku (47) je 11 minuta posle ponoći naleteo automobil marke Opel Astra, šibenskih tablica, za čijim se upravljačem nalazio pijani 36-godišnjak dok su sedele na zidiću od jugobrana i pratile koncert, navodi taj medij pozivajući se na šibensku policiju.

Automobil je naleteo velikom brzinom, a kako kažu svedoci iz Tisna, vozač se zaneo, te je pokušao da izbegne sudar s drugim vozilom i okrenuo na drugu stranu, kada je naleteo na dve žene iz Zagreba.

U policiji su precizirali da se nesreća dogodila u Ulici Velika Rudina u Tisnom kada je vozač, pre sticanja prava na upravljanje motornim vozilima i pod uticajem alkohola, udario u betonski zid zbog neprilagođene brzine, a potom u 40-godišnjakinju naslonjenu na zid, te u ženu koja je sedela na zidu.

Obe su zbrinute u Opštoj bolnici Šibenik, rekli su u policiji.

Hrvatski Juatrnji list navodi, pozivajući se na Odeljenje hirurgije šibenske bolnice, da su teško povređenoj ženi lekari tokom hirurškog zahvata, zbog tešine povreda, morali da amputiraju nogu.

Ona se nalazi na odeljenju za intenzivnu negu i više nije životno ugrožena, a njena prijateljica je, nakon pružene lekarske pomoći, puštena na na kućnu negu, dodaje taj medij.

Vozaču Opel Astre određen je pritvor, a istragu o nesreći preuzelo je državno tužilaštvo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.