U trendu

Plenković i Vučić u petak u Davosu

Premijer Hrvatske Andrej Plenković učestvovaće u četvrtak i petak na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, objavila je Vlada u sredu, a skup će biti prilika za susret s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićićem „u vreme zategnutih odnosa između dveju susednih zemalja“, prenosi agencija HINA.

Plenković će na međunarodnoj konferenciji u švajcarskom zimovalištu imati niz bilateralnih susreta, a u petak će učestvovati na panelu pod nazivom „Go East: Strenghtening Europe’s Neighbours“.

U raspravi će učestvovati i Vučić, predsednik Ukrajine Petro Porošenko, ministar spoljnih poslova Austrije Sebastian Kurc i evropski komesar za evropsku susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han.

Forum u Davosu biće prilika za razgovor Vučića i Plenkovića koji će se, najavila je Vlada Hrvatske, bilateralno sastati i s generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom, s visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini, s premijerom Gruzije Giorgijem Kvirikašvilijem i s komesarom Hanom.

Plenković je u utorak rekao da će biti „s Vučićem na jednom panelu i sigurno ćemo imati prilike da razgovaramo. Želim da ova vlada rešava probleme, a odnosi sa Srbijom važni su za Hrvatsku“, kazao je šef hrvatske vlade novinarima.

Biće to prvi susret Vučića i Plenkovića koji je dužnost premijera preuzeo oktobra 2016. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar