Počelo ispitivanje u tužilaštvu u slučaju Reket, sutra Janeva

SKOPLJE – U tužilaštvu u Skoplju danas je ispitan Zoran Milevski – Kičeec, koji je zajedno sa makedonskim šoumenom Bojanom Jovanovskim zvanim Boki 13, optužen za iznudu novca u slučaju „Reket“, a sutra će biti ispitana i šefica makedonskog Specijalnog tužilaštva Katica Janeva.

Kako navode makedonski mediji, Milevskog je ispitivao tužilac u slučaju „Reket“ Vilma Ruskoska, kako bi se saznalo gde su otišli evri iznuđeni u toj aferi.

Ovo je prvo ispitivanje osumnjičenih u tom slučaju, nakon što je istraga otvorena 15. jula.

Iz makedonskog tužilaštva do sada nisu saopštili da li su saznali gde je završio milion i po evra, koje su Jovanovski i Milevski iznudili od skopskog biznismena Jordana Kamčeva u zamenu za oslobadanje od pritvora.

Mediji u Severnoj Makedoniji navode da su iz tužilaštva kratko saopštili da je u procesu finansijska istraga, da se proveravaju računi i sefovi.

Kamčev, koji je osumnjičen u jednom od slučaja Specijalnog tužilaštva, na čijem je čelu Katica Janeva, dao je pare i pregovorao sa Bokijem 13 i Milevskim kako bi bio oslobođen pritvora.

U objavljenim razgovorima između Jovanovskog i Kamčeva na italijanskom portalu „La Veritas“ čuje se i glas Janeve koja se obraća Kamčevu rekavši „da ne brine i da će sve biti ok“.

Oslobađanje od pritvora biznismena Jordana Kamčeva bi morala da odobri upravo Katica Janeva.

Sutra u skopskom tužilaštvu će biti ispitana i šefica makedonskog Specijalnog tužilaštva Katica Janeva.

(Tanjug)

Napišite komentar