U trendu

Policija pretresa gradjane i automobile na ulicama Podgorice

Na ulicama Podgorice pojačano je prisustvo policije koja, pod punom opremom, sprovodi pojačanu kontrolu posle serije bombaških napada.

Pojačanoj kontroli i prisustvu pripadnika interventne i posebne jedinice policije koja je patrolirala u više delova Podgorice, pretresala gradjane i automobile, prethodile su ostavke i smenjivanje dela čelnika Policije.

U poslednjih mesec dana u Podgorici su u nizu bombaških napada pginule dve i teško ranjene još dve osobe.

Nekoliko čelnika crnogorske policije podnelo je ostavke ili je smenjeno posle najnovijih eksplozija koje se pripusuju „mafjaškim obračunima“.

Ostavke su podneli šefovi Kriminalističe policije i Odseka za obezbjedjenje ličnosti, a smenjeni su načelnici policije u Baru i Kotoru, i šef Kriminalističke policije u Podgorici.

Bar i Kotor su poslednjih godina mesta obračuna zavadjenih kriminalnih bandi što se poslednjih meseci preselilo i u Podgoricu.

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić kazao je sinoć podgoričkoj televiziji „Vijesti“ da su „javni red , mir i sigurnost gradjana ugroženi“.

„Najnoviji dogadjaji u Podgorici i prethoni u nekim drugim gradovima opravdano izazivaju zabrinutost gradjana koji očekuju od nadležnih da svim kapacitetima udju u oštru borbu s organizovanim kriminalom“, rekao je Nuhodžić.

Ministar unutrašnjih poslova je poručio da kadrovske promene u policije „unose novu energiju koja bi trebalo da dovede do boljih rezultata u borbi protiv organizovanog kriminala“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar