U trendu

Policija preuzima osumnjičenog za ubistvo troje dece

ZAGREB – Rukovodilac Službe opšteg kriminala zagrebačke policije Zvonimir Petrović saopštio je da će Herald Kopic, osumnjičen za ubistvo svoje troje maloletne dece u zagrebačkom naselju Mlinovi, večeras biti uhapšen posle pregleda u psihijatrijskoj bolnici.

Harald Kopic (56) austrijski državljanin – osumnjičen da je tokom noći sa petka na subotu u naselju Mlinovi u Zagrebu ubio svoje troje maloletne dece, nakon čega je pokušao samoubistvo – danas popodne je iz Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice prevezen na dalju obradu u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče, prenela je Hina.

Petrović je u razgovoru za Dnevnik Nove tv potvrdio da je u toku njegovo hapšenje, nakon što su ga pregledali lekari u Vrapču i odlučili da ga otpuste iz bolnice.

„Upravo sada, dok mi razgovaramo u toku je njegovo preuzimanje od osoblja bolnice i vrlo brzo biće u našim službenim prostorijama“, rekao je Petrović.

Apsolutno smatramo da je uhapšeni sposoban za sasulšanje, dodao je Petrović.

„Nakon što je lekarski konzilijum u bolnici Vrapče odlučio da će ga otpustiti – tu nastupamo mi“, rekao je on.

S obzirom na to da je reč o stranom državljaninu, tokom ispitivanja uhapšenom će biti obezbeđen prevodilac, a nakon ispitivanja, uhapšeni će biti predat pritvorskom nadzorniku, a županijskom državnom tužiocu će biti podneta krivična prijava, rekao je Petrović.

Prema pisanju zagrebačkih medija, Kopic je svoje troje dece ubio u noći između petka i subote, nakon čega je pokušao da i sebi oduzme život.

Kopic je u petak objavio oproštajnu poruku na Fejsbuku, što je alrmiralo policiju, koja je, međutim, na mesto zločina stigla prekasno, navode mediji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.