U trendu

Policija u Lazaratu uhapsila 14 ljudi

Na stotine albanskih policajaca hapsilo je danas osumnjičene i pretraživalo kuće u selu Lazarat na jugu Albanije, ozloglašenom po proizvodnji marihuane, dan nakon što je jedan stanovnik sela ubio jednog i ranio dvojicu policajaca.

Portparol policije Ardi Bita izjavio je da je u Lazaratu uhapšeno 14 ljudi, od 21 koji važe za glavne osumnjičene.

On je rekao da je policija pretražila kuće u selu, 200 kilometara južno od Tirane, i da nije naišla na otpor.

Predstavnici tužilaštva su saslušali više desetina ljudi, tragajući za dokazima ko je pucao na policajce i pokušavajući da raskrinkaju eventualnu kriminalnu mrežu u selu.

Lokalni mediji javili su da su pojedini osumnjičeni pristalice ekstremističke Islamske države i da su na svojim nalozima na društvenim mrežama postavljali slike koje to dokazuju.

Albanske vlasti su to demantovale, tvrdeći da mediji preteruju. Vlasti su odbacile i navode da je jedan od osumnjičenih boravio u Siriji.

„On je bio pod prismotrom zbog drugih zločina i uvek je bio u Albaniji“, rekao je Bita, dodajući da u ovom trenutku ne postoje naznake da ono što se događa ima veze sa Islamskom državom.

Selo Lazarat postalo je poznato prošle godine posle petodnevne policijske opsade, kada su specijalci sa oklopnim vozilima napadnuti automatskim oružjem i raketnim bacačima. Policija je u toj akciji uništila 102 tone marihuane i 530.000 sadnica marihuane, vrednosti oko 6,4 milijarde evra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar