U trendu

Policija u stanu bivšeg ambasadora zaplenila oružje

SKOPLJE – Pripadnici policije u stanu bivšeg makedonskog ambasadora u Ljubljani i Solunu, Tomislava Dimitroskog, pronašli arsenal oružja,tri puške i tri pištolja, preneo je skopski portal „360 stepeni“.

Oružje je u stanu Dimitroskog otkriveno nakon što se juče popodne posvađao sa komšijom, koji je prijavio policiji da je bivši ambasador u hodniku zgrade pucao iz auomatske puške.

MUP Severne Makedonije još radi na rasvetljavanju ovog slučaja, pa se ne zna da li je Dimitroski imao dozvolu za oružje koje je posedovao.

U policijkom saopštenju stoji da je komšija Dimitroskog prijavio pošto je nakon kratke prepirke bivši ambasador zapuco iz automatske puške u hodniku zgrade.

Policija je izašla na lice mesta i prilikom pretresa stana Dimitroskog pronašla više komada oružja i municije.

Dimitroski, prema informacijama koje je objavio na svom fejsbuk profilu, trenutno nema javnu funkciju, ali je napisao da je savetnik predsednika opozicione VMRO-DPMNE od januara.

Ta stranka kaže da je tačno da je Dimitroski u kabinetu Kristiana Micoskog, ali da je incident sa oružjem privatana stvar i očekuju da to reše nadležni organi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar