Policije Srbije i Crne Gore primer dobre saradnje u regionu

PODGORICA – Direktor policije Srbije Vladimir Rebić i direktor Uprave policije Crne Gore Veselin Veljović ocenili su danas, na sastanaku u Podgorici, da su uspešne zajedničke aktivnosti policija dve zemlje primer dobre saradnje u regionu.

Rebić je istakao da je saradnja kriminalističkih policija, kao i drugih organizacionih jedinica policija Srbije i Crne Gore odlična i da može poslužiti kao primer uspešnih zajedničkih aktivnosti u policijskom delovanju.

Prema njegovim rečima, srpska policija otvorena je za nove konkretne aktivnosti koje se tiču, ne samo razmene operativnih podataka i sprovođenja zajedničkih akcija, već i nastavka obuka i razmene iskustava i znanja policija dve države, saopštio je MUP.

Direktor Uprave policije Crne Gore Veselin Veljović naglasio je važnost dosadašnje saradnje policija Crne Gore i Srbije u operativnim akcijama koje su imale konkretne rezultate, od regionalnog i međunarodnog značaja.

Veljović je istakao i značaj kvalitetne razmene informacija, koje dve policije imaju u kontinuitetu, u okviru Interpola.

Rebić i Veljović razgovarali su i o problematici koja se odnosi na ilegalne migracije.

Dva direktora posebno su istakla rad zajedničkih graničnih patrola Srbije i Crne Gore koje, osim zajedničkih aktivnosti na terenu, u realnom vremenu razmenjuju sve relevantne informacije koje se tiču granične bezbednosti.

Direktor srpske policije Rebić se, tokom posete Podgorici, sastao i sa ministrom unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludinom Nuhodžićem, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike