U trendu

Poljak izazvao veliki požar kod Bara, srpski turisti bežali usred noći

Veliki požar izbio je sinoć na brdu Šušanj, iznad istoimenog barskog naselja.

Požar, koji je zahvatio veliku površinu, napravio je plameni trougao na brdu i jasno se video iz svih delova Bara. Vatra se od vrha brda spustila ka starim naseljima Karadanovići i Talići.

Načelnik Barske službe zaštite, Velizar Čađenovic, rekao je za „Vijesti“ da je plamen buknuo pod neverovatnim okolnostima.

„Obavešten sam da je jedan planinar iz Poljske koji se izgubio u brdu, u nameri da signalizira na kom se mestu nalazi, zapalio vatru koja se zbog vetra i suve vegetacije odmah proširila na veliki deo brda. Situacija je izuzetno ozbiljna, jer u ovom trenutku zavisno od vetra, može doći ne samo do ugrožavanja gornjih kota Šušanja, već sa jedne strane brda i Sutomora, a sa druge strane Zubaca“, rekao je Čađenović.

On je dodao da ce tražiti hitno uključivanje hrvatskih kanadera u gašenje požara od ranih jutarnjih časova kao i raspoloživih aviona crnogorskog MUP-a, prenosi RTCG.

„Odmah smo počeli da pravimo planove akcije za sutra, od rane zore. U ovom trenutku je vatra još daleko od puta, međutim, zbog mogućeg razvoja situacije moramo biti maksimalno na oprezu“, kazao je on.

Srpski turisti koji su se nalazili u Šušnju su planirali da noć provedu na plaži, ali im je i to bilo onemogućeno zbog velikog dima.

Među njima se našla i porodica sa četvoromesečnom bebom, prenose mediji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.