najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Posle Er Srbije i Hrvati uvode direktan let za Njujork?

Zagrebačka vazdušna luka je blizu postizanja dogovora o direktnim letovima iz Hrvatske za SAD, tačnije Njujork, a očekuje se da bi letovi na ovoj liniji mogli da krenu u leto 2017. godine, prenosi Seebiz, pozivajući se na izveštavanje portala “Ex-Yu Aviation News”.

O tome se razgovori vode već neko vreme, navodi se u tekstu i dodaje da je hrvatski ambasador u SAD-u Joško Paro otkrio još u januaru da se intenzivno razgovara o uvođenju direktne vazdušne linije između SAD-a i Hrvatske.

” Ambasada je tokom januara ponovno pokrenula razgovore s važnim igračima kako bismo istražili mogućnosti upostave direktnih letova za Hrvatsku. To će, između ostalog, zahtevati i izradu nezavisne studije isplativosti takvog projekta koja bi mogla potvrditi interes putnika i odgovoriti na pitanje da li tako nešto isplativo za kompaniju koja bi letove obavljala. Učinićemo sve ne bismo li ostvarili tu ideju”, rekao je Paro.

Time bi Zagreb “samo” godinu dana zaostao za Aerodromom “Nikola Tesla” sa kog se direktno leti za NJujork od juna ove godine, konstatuje se u tekstu.

U prva dva meseca, kako se dodaje, avioni Er Srbije su na toj liniji prevezli više od 17.000 putnika, a popunjenost kabine je bila gotovo 80 odsto.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike