Posle požara na Atici 25 ljudi nestalo, 91 osoba poginula

ATINA – Broj poginulih u požarima koji su od ponedeljka protutnjali istočnom Atikom, a koji su bili najsmrtonosniji u Evropi od 1949. godine, porastao je na 91, saopštile su danas grčke vlasti.

Broj nestalih u vatrenoj stihiji, koja je naročito pogodila primorski gradić Mati, zvanično je dostigao 25, nakon što su nestanak prijavile njihove porodice.

Vatrogasna brigada je saopštila da je brojka od 25 nestalih ustanovljena nakon pregleda svih dostupnih informacija i izveštaja, prenosi ANA.

Forenzička služba je do sada završila proces indentifikacije 59 tela nastradalih, dok treba da identifikuje još 28.

Još četiri osobe podlegle su povredama u atinskim bolnicama posle požara, saopštio je Nacionalni centar za zdravstvene operacije.

Među nastradalima je i troje dece – dve bliznakinje i jedan dečak – čija je sudbina ražalostila celu zemlju i koji su identifikovani među poslednjima.

Jedna majka je, takođe, izgubila sina (11), ćerku (13) i supruga (54), a mediji navode da je i šestomesečna beba izdahnula zbog respiratornih problema u bolnici početkom nedelje, nakon što je više sati provela u oblaku dima i pepela u naručju svoje majke, koja je još uvek u bolnici.

Među 25 nestalih je i četvoro turista – Irac koji je u Grčkoj provodio „medeni mesec“, majka i sin iz Poljske i Belgijanac čija je ćerka tinejdžerka spasena.

Slican bilans požara bio je onaj iz 1949. u Francuskoj, kada su 82 spasioca izgubila život u šumskom požaru.

Žrtve – vatrogasce, dobrovoljce i 23 vojnika – tada je zahvatio ogroman plameni oblak, usled nagle promene pravca i intenziteta vetra, podsećaju francuski mediji.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike