Potpisan Sporazum o strateškom partnerstvu Republike Srpske i Huavei

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je posetio telekomunikacionu kompaniju “Huavei” u Pekingu gde je sa direktorom prodaje te kompanije za Balkan potpisao sporazum o strateškom partnerstvu RS i “Huavei”.

“Sporazum podrazumeva uspostavljanje sistema vezanih za siguran grad i bezbednost područja, uspostavljanje zasebne telekomunikacione i IT tehnologije za funkcionisanje Vlade, a moguće je da se proširi i na druge sektore – privreda, zdravstvo, saobraćaj i sve ono što je potrebno za komunikaciju i siguran protok ljudi i njihovu bezbednost”, rekao je Dodik koji boravi u višednevnoj poseti Kini.

“Huavei” je globalni lider u oblasti telekomunikacija i naprednih tehnologija, a do Sporazuma je došlo na inicijativu “Huavei” kancelarije u Banjaluci, čiji je šef prodaje Aleksandar Aćimović prisustvovao potpisivanju, prenosi RTRS.

“Mi smo jasno rekli svoje ubeđenje da ćemo partnerima iz RS preneti, ne samo naprednu tehnologiju, nego i iskustvo u upravljanju i obuci kadrova – rekao je Šu Venču, potpredsednik kompanije “Huavei”.

(Tanjug)

Ostavite komentar