U trendu

Potpisana izjava o nepristajanju na kršenje Dejtona

BANJALUKA – Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, nekadašnji predsednici parlamenta Srpske i predsedavajući oba doma Parlamentarne skupštine BiH iz Republike Srpske potpisali su danas u Banjaluci izjavu o nepristajanju na kršenje Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH i odbrani demokratskih vrednosti i načela parlamentarizma u BiH.

Čubrilović je rekao da su potpisnici izjave zabrinuti za aktuelne političke procese u BiH.

Podsetio je da su nametnuti zakoni visokih predstavnika i prenos nadležnosti na nivo BiH bili mimo Ustava.

„Odgovornost za ovo snose pojedini predstavnici takozvane međunarodne zajednice u BiH. Procesima i aktivnostima o kojima je reč narušava se ustavno uređenje u BiH i onemogućava uspostavljanje pravnog sistema adekvatnog ustavnom uređenju“, rekao je Čubrilović.

Član Kolegijuma Doma naroda PS BiH Nikola Špirić je kazao da je BiH od potpisivanja Dejtonskog sporazuma do sada politički poligon na kome je vršeno pravno nasilje.

Nekadašnji član Kolegijuma Doma naroda PS BiH Ognjen Tadić rekao je da su politički predstavanici srpskog naroda svesni činjenice da je mešanje stranaca u odnose u BiH štetno.

Izjavu su potpisali i Nebojša Radmanović, Dušan Stojičić, Staša Košarac, Dragan Kalinić, Petar Đokić, Dušanka Majkić, Borislav Paravac, Željko Mirjanić, Slobodan Bijelić i Momir Tošić, prenela je RTRS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar