U trendu

Prava Crna Gora traži izvinjenje ministarstva

PODGORICA – Stranka Prava Crna Gora danas je od crnogorskog Ministarstva odbrane, kao i ministra Predraga Boškovića, zatražila hitno izvinjenje zbog učešća crnogorskog oficira Ivana Mašulovića na obeležavanju godišnjice „Oluje“ u Kninu.

Uz podsećanje da su iz ministarstva kazali su da je Mašulović bio u Kninu u skladu sa diplomatskim protokolom, u okviru redovnih aktivnosti na poziv domaćina, ta stranka postavlja pitanje koji to diplomatski protokol propisuje da se ide proslavljati ili obeležavati ubijanje 2.000 civila, ali i nasilno proterivanje preko 200.000 ljudi iz svojih kuća.

„Zar su za pripadnike ministarstva odbrane redovne aktivnosti odlazak atašea na obeležavanje ubijanja i proterivanja Srba, ili na, kako navode ‘Proslavu pobjede’?“ dodaje se u saopštenju.

Pošto Ministarstvo odbrane u svom reagovanju dalje navodi da „Crna Gora ne želi da bije tuđe bitke, već je okrenuta svom razvoju, napretku i izgradnji dobrosusedskih odnosa sa svim zemljama u regionu“, Prava Crna Gora postavila je i sledeća pitanja:

„Da li je crnogorska ili tuđa bitka slanje crnogorskih oficira na Kosovo? Da li je crnogorska ili tuđa bitka slanje crnogorskih vojnika u Avganistan? Čiju bitku Crna Gora bije slanjem vojnika u baltičke zemlje na granicu naše vekovne savezničke zemlje, Rusije? Da li se dobrosusedski odnosi sa Srbijom graditi tako sto ćete naše MO proslavljati ubijanje i proterivanje Srba sa svojih ognjišta?“

Ta stranka ističe da zahtevamo izvinjenje, ako ni zbog čega, onda zbog 30 odsto deklarisanih Srba u Crnoj Gori, među kojima se nalaze i porodice prognanih Srba iz Krajine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.