U trendu

Prekršajni postupak protiv bivšeg mađarskog premijera

Zbog nepravilnog prelaska granice kod mesta Reske na mađarsko-srpskoj granici, biće pokrenut prekršajni postupak protiv Ferenca Đurčanja, bivšeg premijera Mađarske i predsednika opozicione Demokratske koalicije.

Đurčanj je rekao da je „zelenu granicu” prešao da bi se na teritoriji Srbije sreo sa izbeglicama i da bi razgovarao s njima sa obe strane granice.

On je dodao da se u ovom slučaju odriče poslaničkog imuniteta, prenela je mađarska državna agencija MTI. Ocenio je da je najvažniji zadatak uspostavljanje poverenja između izbeglica i mađarske države.

“Trebalo bi ih informisati, jer su neki od njihovih strahova neosnovani. Cena flajera u kojima bi se izbeglice informisale o postupku i o izbegličkim kampovima bila bi zanemarljiva u odnosu na novac koji se troši na izgradnju ograde na granici”, kazao je Đurčanj.

Prema njegovim rečima, Mađarska krši mnoštvo propisa Evropske unije i morala bi da razmisli da da ovo pitanje tretira velikodušnije i da se posveti međunarodnoj saradnji, a naročito saradnji sa Nemačkom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.