U trendu

Premijer Makedonije najavio rekonstrukciju Vlade

Premijer Makedonije Zoran Zaev najavio je danas rekonstrukciju Vlade kako bi „mogla da donosi ozbiljne odluke koje predstoje“.

Zaev je novinarima rekao da počinju razgovori o ukrupnjavanju parlamentarne većine i da će razgovarati sa svim opozicionim strankama, osim sa VMRO DPMNE.

„Apsolutno ću razgovarati sa svima koji imaju nameru da podrže koncept ‘jedno društvo za sve’, onima koji se pridržavaju vrednosti vladajuće većine“, rekao je makedonski premijer i dodao da to uključuje i podršku novom Zakonu o jezicima.

Trenutno koalicionu vladu Socijaldemoratskog saveza Makedonije (SDSM) Zorana Zaeva i naveće albanske partije Demokratske unije za integraciju (DUI) Alija Ahmetija podržava 62 poslanika.

Ako manje opozicione albanske partije – Alijansa za Albance, Demokratska partija Albanaca i oba sukobljena krila Pokreta Besa – postanu deo vadajuće većine, Zaev će imati podršku 71 od 120 poslanika Sobranja.

Zaev je rekao da će predstojeći proces jačanja parlamentarne većine poslati ozbiljnu poruku gradjanima i privredi da Vlada ima nameru da preko snažne i stabilne parlamentarne većine donosi ozbiljne odluke na vidiku.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike