Preminuo Srbin pretučen u Rijeci: Prebijan čak i kad je izgubio svest (foto)

Istaknuti član srpske zajednice, potpredsednik VSNM Grada Kastav i dugogodišnji član SDSS-a Radoje Petković izgubio je bitku za život i podlegao povredama dobijenim u brutalnom napadu u Viškovu, objavljeno je na Fejsbuk stranici Vijeća srpske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije.

Radoje Petković 25.07.1955.-08.06.2019.Istaknuti član srpske zajednice, potpredsjednik VSNM Grada Kastva, dugogodišnji…

Gepostet von Vijeće srpske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije am Montag, 10. Juni 2019

Podsetimo, građevinski preduzetnik brutalno je pretučen krajem aprila ispred jednog kafića na području opštine Viškovo, a zadnjih nekoliko nedelja bio je u komi u KBC Rijeka, a prognoze su bile loše.

Napadač Ilija Glavić (49) je u istražnom zatvoru, a Opštinsko državno tužilaštvo u Rijeci potvrdilo je za „Jutarnji list“ da ga istražuje zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo nanošenje teških telesnih povreda. Međutim, za sada u Tužilaštvu ne odgovaraju da istraga ide u smeru toga da je Petkovića napao zbog nacionalne pripadnosti.

Sumnja da je napad bio motivisan nacionalnom netrpeljivošću pojavila se nakon što je otkriveno da se Ilija Glavić nalazi na popisu osumnjičenih za ratne zločine na području Republike Srpske, koji je izdao Centar za istraživanje ratnih zločina i traženje nestalih Republike Srpske.

Podsetimo, napad na Petkovića dogodio se 24. aprila na parkiralištu pored kafića u Stuparima na području opštine Viškovo.

Prema informacijama kojima raspolaže Tužilaštvo, Glavić je Petkovića sustigao i povukao rukom prema sebi i zadao mu udarac šakom u lice. Kada je Petković počeo da pada, Glavić ga je pridigao i ponovio udarac od kojeg je žrtva pala na tlo.

Nakon što je uspeo da se podigne, nasilnik je ponovo krenuo prema njemu i zadao mu još jedan udarac šakom u lice. Petković je tada pao, ostavši bez svesti, ali je Glavić nastavio da ga tuče.

(Tanjug)

6 komentara
 1. Anonimni

  Auuu ala ste vi nakaradni…radujete se tudjoj nesreći…

 2. Anonimni

  Dragi Hrvati ja u životu nisam čula poganiji narod pun mržnje….

 3. Stipe Jurić

  Dragi Srbi i dalje ste dobrodošli na Jadransko primorje. Smeštaj i hrana za pare a batine gratis!

  1. Anonimni

   Zato vam se i devojke provode u Srbiji…gratis! 😉

 4. Srpska

  Pre par meseci Vucic kaze da se region trrba da ugleda kako se dobro slazu Hrvati i Srbi sacuvaj me boze te ljubavi.

  1. Anonimni

   Ee Stipe gde ce ti duša…! Nikada nizakoga ne bih tako nešto rekla..niti svoju decu učila da mrze bilo koga..

Napišite komentar