Pretnje predsedniku parlamenta RS i Nezavisnim novinama

Anonimni i-mejlovi pretećeg sadržaja stigli su na adresu kabineta predsednika Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića i redakcije „Nezavisnih novina“.

Foto: Beta

Foto: Beta

„Nezavisne novine“ navode da su i-mejlovi, u kojima se nalaze ozbiljne pretnje, verovatno upućene povodom referenduma o Danu RS.

„U ime Alaha, milostivog, samilosnog! Vaša krv će teći ulicama jer ste sami tako izabrali. RS više neće biti“, poručuje se u porukama upućenim Čubriloviću i „Nezavisnim novinama“.

Sekretar Narodne skupštine Republike Srpske je obavestio CJB Banjaluka, koji će preduzeti dalje korake za otkrivanje identiteta pošaljiaoca sporne poruke.

Po dobijanju poruke, „Nezavisne novine“ su pretnju zvanično i prijavile Policijskoj stanici u Lazarevu.

Načelnica Ođeljenja za odnose sa javnošću MUP-a RS Mirna Miljanović rekla je za „Nezavisne novine“ da je i-mejl s istim sadržajem stigao na više adresa u RS.

„Taj isti sadržaj je stigao na više i-mejl adresa u RS, Odjeljenje za visokotehnološki kriminal od saznanja radi na tome da otkrije s koje i-mejl adrese je poruka upućena“, rekla je Miljanović.

Predsednik Kluba novinara Banjaluka Siniša Vukelić osudio je pretnje i pozvao MUP RS da zaštiti novinare od svake potencijalne pretnje.

„Ovakvi slučajevi se moraju istražiti. Mora se znati ko stoji iza ovakvih sve češćih pretnji novinarima, kako u BiH, tako i u regionu“, rekao je Vukelić i istakao da ovakve stvari ne treba uzimati olako, pogotovo zato što je u ovom slučaju pretnja upućena čitavoj jednoj redakciji.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Ostavite komentar