U trendu

Pretnje smrću dobio i novinar N1 Domagoj Zovak

ZAGREB. 21. avgusta (Tanjug) – Urednik satirične emisije News Bar Prime Time, koja se prikazuje na regionalnoj N1 televiziji, Domagoj Zovak, poslednji je u nizu novinara koji su, zbog posla kojim se bave, izloženi pretnjama smrću na društvenim mrežama.

Zovak je pretnje dobio nakon emisije koja se bavila godišnjicom vojno-policijske akcije Oluja, a poruku: „I ti ćeš dobiti u potiljak, kunem se“, shvatio je ozbiljno. Muškarac koji mu je poslao poruku i ranije ga je vređao, ali kad je Zovaku poslao raspored autobuske linije kojom se godinama vozi u posetu porodici, urednik News Bara odlučio je slučaj prijavi policiji.

Očekuje, kazao je, da će policija uraditi svoj posao.

„Bio sam na li-la hoću li to prijaviti ili ne. Više sam se uplašio zbog rasporeda buseva. To ne sme postati normalno. Ne zbog mene, nego zbog novinara koji rade ozbiljan posao. Mi to koristimo za naše zafrkancije. Doći će do toga da će se pretiti novinarima koji rade ozbiljan, društveno koristan posao. Hteo bih da se zbog toga nađe ovaj i da drugi ne pomišljaju da rade isto“, rekao je, između ostalog, Zovak.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar