najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Pripremno ročište u postupku za zločine u Srebrenici

Pripremno ročište u procesu “Srebrenica” koji se vodi protiv osam bivših pripadnika Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske zbog zločina nad civilima, zakazano je za 20. septembar.

Pripremno ročište je zatvoreno za javnost i na njemu će se optuženi kratko izjasniti o krivici, a potom će se utvrđivati koji će se dokazi tužilaštva i obrane izvoditi pred sudom.

Nakon toga sud će zakazati početak suđenja, na kojem će optuženi moći da iznesu svoju odbranu u pritsustvu javnosti.

Odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu potvrdilo je optužnicu u slučaju “Srebrenica” protiv osam bivših pripadnika Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske zbog zločina nad civilima, saopštio je danas taj sud.

Optužnicom Tužilaštva za ratne zločine okrivljenima se na teret stavlja izvršenje krivičnog dela ratni zločin protiv civilnog stanovništva u saizvršilaštvu.

Optužnica tereti Nedeljka Milidragovića, Aleksu Golijanina, Milivoja Batinića, Aleksandra Dačevića, Boru Miletića, Jovana Petrovića, Dragomira Parovića i Vidosava Vasića.

Oni su optuženi da su u Srebrenici počinili ratni zločin nad civilnim stanovništvom, tako što su u hangaru “Kravice” 14. jula 1995. godine ubili više stotina muslimana.

Među žrtvama koje su ubijene u hangaru Kravice do sada je identifikovano više od 1.300 civila muslimanske nacionalnosti, čiji su posmrtni ostaci pronađeni u masovnim grobnicama Glogova 1 i 2 i Ravnice, kao i u više sekundarnih grobnica.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike